Alphawin National League

Тренто (Стара Загора) са новият републикански шампион на Vambos!


По време на уикенда 14-16 юни, в курорт Созопол и по-точно в комплекс - Santa Marina и Viva Mare, се проведе второто по рода си Републиканско първенство на Vambos. 


В него премериха сили шампионите на Vambos от първите дивизии на девет града, а именно от София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Смолян, Добрич, Русе, Бургас и Варна. Тази година бе юбилейна за организацията на Vambos, които вече 10 години организират турнири из цяла България, както и по света, което направи турнирът още по-специален.


Отборите бяха разпределени в 3 групи по 3 отбора и след истински битки, съпроводени от чиста и красива футболна игра, шампион на второто издание на alphawin National Cup станаха представителите на Стара Загора – Тренто!


Тренто бяха най-младият отбор в шампионата, но това не ги притесни по никакъв начин и те доказаха, че възрастта няма значение и че са дошли да се забавляват. Както изтъкна капитанът на Тренто във финалното си интервю: “Нямаше контузии и това е най-важното нещо! Дали взимаш купата или не, няма никакво значение. Важното е да се опазим здрави, а една купа на променя живота!”


Специални гости на награждаването бяха Калоян Крумов, управител на комплекс Santa Marina и Viva Mare, както и Тодор Дамянов, заместник-кмет на Община Созопол.


Вече са започнати приготовления за новия сезон във Vambos, в който всеки месец ще се провежда един турнир, в различен град, чийто победител ще спечели място на третото издание на Републиканската Купа, която отново ще се проведе в Созопол, който е кандидат за Европейска град на Спорта през 2025.


Организацията на Vambos изказва благодарности към спонсорите и партньори на събитието, без които турнирът определено нямаше да бъде същия. Генерален спонсор за турнира бе alphawin, а партньори бяха Santa Marina и Viva Mare, където бяха настанени гостите и минерална вода Михалково, които предоставиха води за всеки един от мачовете.